piątek, 3 sierpnia 2012

Dwudziesty szósty dzień kursu


I znowu mamy piątek! Zaczynamy weekend. Pogoda świetna na wyjazdy nad wodę, wieczorne rowery czy inne formy aktywności na świeżym powietrzu J

Ćwiczenia

Dziś jeszcze skupiam się wyłącznie na trzeciej części aerobiku. Ewentualnie skorzystam z hula-hopu (ok. 30 minut). Wieczorem jak zawsze godzinka marszu lub roweru. Jest coraz lepiej. Myślę, że jutro także pozostaniemy jeszcze przy takim treningu, bo jest dość intensywny i skuteczny. A po niedzielnej przerwie wprowadzimy delikatne zmiany.

Dieta

W takie gorące dni jak dzisiaj nawet nie mam apetytu na konkretne, tłuste potrawy. To bardzo dobrze J Poniżej zamieszczam kilka przepisów na orzeźwiające i niskokaloryczne napoje na lato. To bardzo fajny pomysł, na drugie śniadanie czy podwieczorek. Wszystkie są zdrowe i pyszne.

Przepisy:

Cytrynowa herbata z mięta

-3 torebki czarnej herbaty
-2 cytryny
- sok z cytryny
- kilka listków świeżej mięty
-miód do smaku

Parzymy herbatę i słodzimy miodem według własnych preferencji. Esencję przelewamy do dzbanka z wodą mineralną i schładzamy. Cytryny kroimy na plasterki i wrzucamy do napoju, wlewamy sok z cytryny. Dodajemy listki mięty. Wrzucamy kostki lodu i rozlewamy do szklanek.

Lemoniada z arbuza

5 szklanek arbuza bez pestek
sok z 4 cytryn
woda

Arbuza kroimy na kawałki, dodajemy sok z cytryny, przekładamy do dzbanka i zalewamy przegotowaną i ostudzoną wodą. Napój podajemy z lodem.

Napój imbirowy

150g świeżego imbiru
4 łyżki brązowego cukru
3 cytryny
1l średnio gazowanej wody mineralnej

Zetrzeć imbir na tarce, wrzucić do miski i zasypać sukrem. Dodać sok z cytryn. Wlać wodę i odstawić na 10 minut. Przelać do dzbanka odcedzając przez sitko, wrzucić lód. Można dodać parę listków mięty.

Kompot z rabarbaru i jabłka

1 łodyga rabarbaru
1 jabłko
cukier
woda

Obrać owoce, pokroić i zalać wodą. Dodać cukier do smaku i gotować 10 minut. Ostudzić i wstawić do lodówki. Podawać schłodzone.

Koktajl mleczno - porzeczkowy

pół kilograma czarnych porzeczek
mleko
lód

Zmiksować porzeczki z mlekiem i lodem. Podawać schłodzone. Można dodać listek mięty.

Źródło: www.figura.co

Życzę udanego dnia i smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz