czwartek, 12 lipca 2012

Trzeci i czwarty dzień kursu

Witaj:) Przepraszam z góry za brak nowych wskazówek wczoraj i dzisiaj aż do tej pory. Miałam problem z internetem. Jak Twoja forma? Mi zakwasy przechodzą. W ciągu dwóch ostatnich dni aerobik, rower oraz ćwiczenia rozciągające poszły nieźle. 


Ćwiczenia


Mam nadzieję, że codzienne ćwiczenia stają się powoli Twoim nowym przyzwyczajeniem. Wszystko kontynuujemy według planu, bez zmian, jeszcze jutro. Pojutrze małe zmiany;)


Dieta


Po zakupach proponuję dwa świetne przepisy obiadowe, które znalazłam w sieci i wypróbowałam :)



1. Makaron pełnoziarnisty z warzywami


Składniki:


- makaron pełnoziarnisty 1 szkl
- jaja 2 szt
- sos sojowy
- pomidor 1 szt
- ogórek 1 szt
- kukurydza 3 łyżki
- natka pietruszki
- szczypior
- masło 1 łyżeczka


Przygotowanie:


Na patelni rozpuszczamy łyżeczke masła dodajemy pokrojone warzywa, kukurydzę. Chwile podsmażamy dodajemy ugotowany makaron. Jajka rozbijamy mieszamy z sosem sojowym. Zalewamy makaron z warzywami. Mieszamy dodajemy pokrojoną zieleninę.


Źródło: www.gotujmy.pl


2. Łosoś z brązowym ryżem i surówką: 


Składniki:


- dwa dzwonki łososia
- pół cytryny
- jednen woreczek ryżu brązowego
- mieszanka przypraw do ryb FitUp Kamis (czosnek, tamaryndowiec indyjski,
- imbir, cebula, błonnik owsiany, palczatka cytrynowa, liście kolendry)
- 1/3 kapusty pekińskiej
- 1/2 papryki (kolorystycznie najlpiej będzie pasowała czerwona lub żółta)
- 1/2 ogórka świeżego
- 1/3 puszki kukurydzy konserwowej
- jedna marchewka starta na tarce o dużych oczkach
- 5-6 łyżek oliwy z pierwszego tłoczenia
- 2-3 łyżki soku z cytryny
- sos sałatkowy FitUp Kamis (cebula, czosnek, błonnik owsiany, estragon, natka pietruszki, melisa, kwiaty lawendy, pieprz czarny, kwiaty nagietka)


Przygotowanie:


Łososia posypać łyżką przyprawy do ryb (nie trzeba już solić ani dodawać innych przypraw), włożyć do rękawa kuchennego, zawiązać końce, włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok. 40-50 minut. W tym czasie ugotować woreczek brązowego ryżu (przeważnie jest to ok. 30 minut) i przygotować surówkę (posiekać kapustę, dodać do niej startą marchewkę, kukurydzę, pokrojoną na słupki paprykę i pozbawionego pestek, pokrojonego w słupki ogórka, a następnie dodać sos sałatkowy zrobiony z oliwy, soku z cytryny i mieszanki przypraw i dokładnie wymieszać). Na talerzu ułożyć ryż i łososia
podawać z surówką i cząstką cytryny.


Źródło: www.wielkiezarcie.com

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz